Toots Thielemansstraat, Vorst

Toots Thielemans

Jean ‘Toots’ Thielemans (1922-2016) was een Belgisch jazzmuzikant. Hij speelde gitaar en mondharmonica. Thielemans was vlak na de bevrijding actief als jazzmuzikant in de officiersclubs van het Amerikaanse leger. In 1952 emigreerde hij naar de Verenigde Staten, waar hij samenspeelde met onder anderen Benny Goodman en George Shearing. Thielemans werd een veelgevraagd freelancer bij jazzensembles, voor filmsoundtracks en bij popmuzikanten. Hij werkte vanaf 1969 regelmatig samen met arrangeur-componist Quincy Jones. Halverwege de jaren 70 verhuisde hij terug naar België, van waaruit hij met zijn kwartet en als solist actief bleef tot hij in 2014 zijn pensioen uit de muziekwereld aankondigde. Vooral door het gebruik van de mondharmonica als jazzinstrument drukte Toots Thielemans internationaal zijn stempel.

Toots Thielemansstraat (Vorst/Brussel) op Google maps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s