Emiel Verreesstraat, Turnhout

EmielVerreesstraat_Turnhout

Joannes Baptista Emilus ‘Emiel’ Verrees (Turnhout, 1857 – Turnhout, 1929) was organist en componist. Hij kreeg piano- en orgellessen van Martin Robson aan het St.-Jozefscollege. Daarna volgde hij les aan de Interdiocesane Orgelschool van Jaak Lemmens in Mechelen en kreeg privélessen van Lemmens zelf. Hij voltooide zijn studies op 32-jarige leeftijd aan de Vlaamsche Muziekschool van Antwerpen (dat later het Conservatorium zou worden). Verrees was ondertussen al in 1882 aangesteld als directeur van de Stedelijke Muziekschool van Turnhout, een functie die hij 40 jaar lang bekleedde. Daarnaast was hij 50 jaar lang organist-kapelmeester van de St.-Pieterskerk in Turnhout en leraar aan het instituut Heilig Graf en het St.-Jozefscollege.
Emiel Verrees is de vader van de organisten-beiaardiers-componisten Auguste Verrees, Emiel-Constant Verrees en Leon Verrees.

Emiel Verreesstraat (Turnhout) op Google maps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s