Claude Debussystraat, Anderlecht

debussy_bewerkt

Claude Debussy (1862-1918) was een Frans componist. Hij studeerde aan het Parijse conservatorium. In zijn composities werkte Debussy veelvuldig met chromatiek en niet-traditionele toonladders. Ook werd hij geïnspireerd door niet-westerse esthetiek zoals de muziek van de Javaanse gamelan. Debussy is het meest bekend voor zijn composities voor piano (Suite bergamasque (1890), Children’s corner (1908), Prélude (1909-1910) en (1912-1913)) en voor kleinere bezettingen, als schreef hij ook orkestmuziek (Prélude à l’après-midi d’un faune (1894) en enkele opera’s (Pelléas en Mélisande (1902)) en balletten. Het oeuvre van Debussy was invloedrijk bij klassieke componisten en bij jazzcomponisten.

Claude Debussystraat (Anderlecht) op Google maps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s