Gounodstraat, Antwerpen

AfbeeldingCharles Gounod (Parijs, 1818 – Saint-Cloud, 1893) was een Franse componist. Na zijn opleiding in Parijs en Rome werd hij aanvankelijk organist en koorleider in Parijs. Tijdens zijn verblijf in Engeland (1870-1874) was hij dirigent van het Gounod’s Choir (het huidige Royal Choral Society). Gounod componeerde kerkmuziek en wereldlijke muziek. Hiervoor bestudeerde hij vroegere componisten als Giovanni da Palestrina (ca. 1525-1594) of J.S. Bach (1685-1750). Zijn bekendste werken zijn het Ave Maria en de opera Faust.

Gounodstraat (Antwerpen) op Google maps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s