Wambachstraat, Antwerpen

AfbeeldingEmile Xavier Wambach (Arlon (Lux.), 1854 – Antwerpen, 1924) was een Belgisch componist, violist en dirigent. Hij trad al op jonge leeftijd op als violist en studeerde achtereenvolgens aan de muziekschool en het conservatorium van Antwerpen, waar hij later zelf les gaf. Hij studeerde er onder meer harmonie en compositie bij Peter Benoit. Als componist behoorde Wambach tot de zogenaamde Vlaamse school en een groot aantal van zijn werken werden geschreven op Nederlandse teksten. In Antwerpen was Wambach 25 jaar lang kapelmeester van de Onze-Lieve-Vrouwkathedraal. Hij was vanaf 1912 directeur van het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen, een functie die hij tot zijn overlijden bekleedde.

Wambachstraat (Antwerpen) op Google maps

Biografie van Emile Wambach bij het Studiecentrum voor Vlaamse Muziek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s