Van Beethovenstraat, Antwerpen

AfbeeldingVernoemd naar de familie van de bekende componist Ludwig Van Beethoven (Bonn, 1770 – Wenen, 1821), die werkzaam was in Bonn en Wenen. Ludwigs grootvader, Lodewijk Van Beethoven (Mechelen, 1712 – Bonn, 1773), werd geboren in Mechelen en volgde er muziekonderricht aan de Sint-Romboutskathedraal. Hij was tenor en zangmeester van het kapittel van de Sint-Pieterskerk in Leuven voor hij op twintigjarige leeftijd een benoeming in Bonn aanvaardde. Hij werd er baszanger in het hofkoor van de keurvorst van Keulen.

Van Beethovenstraat (Antwerpen) op Google maps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s