Van Helmontstraat, Brussel

AfbeeldingCharles Joseph van Helmont (Brussel, 1715 – Brussel, 1790) was een Zuid-Nederlandse componist en organist. Hij studeerde aan de Sint-Goedelekathedraal, waar hij organist en later ook zangmeester werd. Van Helmont schreef een groot aantal religieuze en profane werken.

Zijn zoon Adrien Joseph van Helmont (Brussel, 1747 – Brussel, 1830) was dirigent en componist. Hij studeerde bij zijn vader aan de Sint-Goedelekathedraal. In 1777 werd hij lid van de hofkapel. In hetzelfde jaar volgde hij zijn vader op als zangmeester aan de Sint-Goedele. Hij werkte eveneens mee aan de stichting van een Ecole de Chant, waaruit later het Brussels Conservatorium zou ontstaan.

Van Helmontstraat (Brussel) op Google maps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s