Paul Bergmansdreef, Gent

Afbeelding

Paul Bergmans (Gent, 1868 – Gent, 1935) was bibliothecaris en musicoloog. Bergmans promoveerde in de wijsbegeerte aan de Gentse universiteit. Daarnaast studeerde hij muziek aan het conservatorium en bij de componist en dirigent Hendrik Waelput. Na zijn studies was Bergmans werkzaam in de universiteitsbibliotheek van Gent. Paul Bergmans doceerde het vak Muziekgeschiedenis aan de faculteit Letteren en Wijsbegeerte, toen de Gentse universiteit die cursus (onder meer op zijn aandringen) in 1912 invoerde. Als musicoloog was Bergmans medewerker bij de ‘Monumenta Musicae Belgicae’, een reeks uitgaven van historische muziekwerken.

Paul Bergmansdreef (Gent) op Google maps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s