Accolaystraat, Brussel

AfbeeldingJean-Baptiste Accolay (Brussel, 1833 – Brugge, 1900) was violist, dirigent en componist. Hij volgde vioollessen aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Bijna heel zijn loopbaan speelde zich in Brugge af, waar hij tot zijn overlijden werkzaam was aan de Stedelijke Muziekschool (vanaf 1874 Stedelijk Muziekconservatorium en nu Stedelijk Conservatorium Brugge). Hij was er leraar notenleer, viool en altviool, strijkkwartet en harmonie. Daarnaast was hij als violist-solist verbonden aan de orkesten van de stadsschouwburg. Accolay schreef voornamelijk werken voor viool met piano- of orkestbegeleiding.

Accolaystraat (Brussel) op Google maps

Biografie van Jean-Baptise Accolay bij het Studiecentrum voor Vlaamse Muziek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s