Moessorgskylaan, Brecht

AfbeeldingModest Petrovitsj Moessorgski (Russisch: Модест Петрович Мусоргский) (Karevo, 1839 – Sint-Petersburg, 1881) was een Russische componist. Moessorgski was geen beroepscomponist, maar was het grootste deel van zijn leven werkzaam voor de Russische overheid. Eerst werkte hij bij het leger, daarna als ambtenaar bij achtereenvolgens het ministerie van verkeerswezen en het ministerie van staatseigendommen. Toen hij 18 jaar oud was, kreeg Moessorgski compositielessen van Nikolaj Balakirjev, maar hij was grotendeels autodidact. Moessorgski’s muziek behoorde tot de zogenaamde Russische nationale school, en was dikwijls gebaseerd op zijn grote belangstelling voor de Russische volksmuziek. Zijn bekendste werken zijn onder meer het symfonische gedicht ‘Nacht op de Kale Berg’, de opera ‘Boris Godoenov’ en de pianosuite ‘Schilderijen op een tentoonstelling’.

Moessorgskylaan (Brecht) op Google Maps.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s