Louis Neefsstraat, Gierle

louis_neefsLouis Neefs (1937-1980) was een zanger van het lichte lied. Als student begeleidde hij zich met gitaar en zong ook in een bandje. Via optredens en diverse zangwedstrijden kwam Neefs onder de aandacht van talentscouts en kon zijn carrière begin jaren 60 van start gaan. Tweemaal (1967 en 1969) nam hij voor België deel aan het Eurovisiesongfestival waar hij telkens zevende eindigde.
Neefs zong aanvankelijk ook in het Engels en Duits, maar is vooral bekend van zijn Nederlandstalige nummers. Dat waren vaak bewerkingen van Amerikaanse songs. Neefs bracht ook de klassiekers van het Vlaamse lied of een liederencylus van Bert Peleman rond Tijl Uilenspiegel. Met de keuze van zijn repertoire en met zijn specifieke uitvoering creëerde Neefs een opmerkelijk en breed gewaardeerd oeuvre.
Louis Neefs was een groot pleitbezorger van het Vlaamse lied, dat volgens hem te weinig aan bod kwam bij de openbare omroep (de toenmalige BRT). Voor diezelfde BRT presenteerde hij diverse tv-programma’s met lichte muziek. Zijn zus Connie is zangeres, actrice en presentatrice en zijn zoon Günter is eveneens zanger.
Louis Neefs werd geboren in Gierle, waar naast een straatnaam ook een standbeeld (uit 2007) aan hem herinnert.

Louis Neefsstraat (Gierle) op Google maps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s