Chopinsteeg, Ganshoren

ImageFryderyk Franciszek (Frédéric François) Chopin (Zelazowa Wola, 1810 – Parijs, 1849) was een Poolse componist en pianist. Hij vertoonde als kind snel aanleg voor piano, improvisatie en compositie, en studeerde bij Józef Elsner muziektheorie en compositie aan het conservatorium van Warschau. Op zijn 21ste vestigde hij zich in Parijs, waar hij tot het einde van zijn leven voornamelijk in de salons concerteerde. Chopin kwam er verder aan de kost door zijn composities te verkopen en te werken als pianoleerkracht.

Chopinsteeg (Ganshoren) op Google maps.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s