Erving Berlinlaan, Brecht

Erving BerlinlaanIrving Berlin – geboren als Israël Baline – (1888-1989) was een joodse Russisch-Amerikaanse componist en tekstschrijver. Na een pogrom verhuisde hij (via Antwerpen) met zijn familie op jonge leeftijd naar de Verenigde Staten. Berlin maakte aanvankelijk carrière als zanger in cafés en kreeg vanaf 1910 bekendheid als componist van succesliederen, waarvan er enkele ‘evergreens’ werden in de jazz. Hij schreef muziek voor revues, films en musicals. Onder meer zijn musical Annie get your gun werd in 1950 verfilmd.

Erving Berlinlaan (Brecht) op Google maps.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s