Jacques Brelsquare, Brussel

JacquesBrelJacques Brel (Schaarbeek, 1929 – Bobigny (Parijs) 1978) was een Franstalige Belgische singer-songwriter. Brel werd niet geboren in een muzikaal gezin, en werkte oorspronkelijk voor het kartonbedrijf van zijn vader. In 1953 nam hij zijn eerste plaat op en verhuisde hij voor enkele maanden naar Parijs om zijn geluk te beproeven in de cabarets. Brel brak door in 1956 met het nummer ‘Quand on n’a que l’amour’, en begon vanaf dan internationale tournees te geven. Tussen 1959 en 1962 schreef hij chansons die hits werden en hem wereldberoemd maakten, zoals ‘Ne me quitte pas’, ‘La valse à mille temps’ en ‘Marieke’. In 1966 kondigde Brel aan dat hij zou stoppen met optreden. Daarna maakte hij nog drie albums, waaronder ‘BREL’, zijn zogenaamde ‘afscheidsplaat’ uit 1977.

 Jacques Brelsquare (Brussel) op Google maps.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s