Rachmaninovlaan, Brecht

rachmaninovlaan

Sergej Rachmaninov (1873-1943) was een Russisch componist, pianist en dirigent. Hij kreeg zijn opleiding aan het conservatorium van Moskou en werd in 1893 docent piano in Sint-Petersburg (Mariinski-Instituut). Van 1904 tot 1906 dirigeerde hij aan het Bolsjojtheater (Moskou). Rachmaninov werd een internationaal erkend en succesvol componist, pianist en dirigent. Hij componeerde in de traditie van de (Russische) romantiek pianoconcerti, symfonieën, opera’s, koormuziek, liederen, kamermuziek.
Na de Russische Revolutie verbleef hij in Scandinavië, Zwitserland en de Verenigde Staten waar hij muziekopnames maakte voor Edison Records en de Victor Talking Machine Company (later RCA Victor). Vanaf 1919 speelde hij 35 pianorellen in voor de firma Ampico.

De Rachmaninovlaan (Brecht) op Google maps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s