Adriaan Willaertlaan, Grimbergen

AfbeeldingAdriaan Willaert (Roeselare of Brugge, ca. 1485 – Venetië, 1562) was een Zuid-Nederlandse componist. Willaert studeerde rechten aan de universiteit van Parijs, maar gaf die studie op om muziek te volgen bij Jean Mouton, lid van de Franse koninklijke kapel. Vanaf 1515 was Willaert in Italië en (tot 1519) in Hongarije in dienst van kardinaal Ippolito d’Este van Ferrara. In 1527 werd hij benoemd tot zangmeester aan de San Marcokathedraal in Venetië, een functie die Willaert uitoefende tot zijn dood. Tijdens die periode verspreidde Willaerts bekendheid als componist en pedagoog zich in die mate dat hij een hele rij begaafde leerlingen rond zich verzamelde, waaronder Cypriaan De Rore. Op die manier werd Willaert de stichter van de zogenaamde ‘Venetiaanse School’.

Adriaan Willaertlaan (Grimbergen) op Google maps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s