August De Boeckstraat, Merchtem

Afbeelding

August De Boeck (Merchtem, 1865 – Merchtem, 1937) was componist en organist. De Boeck volgde aanvankelijk muzieklessen bij organisten in Opwijk en Asse. Vanaf 1880 kreeg hij zijn onderricht aan het conservatorium van Brussel, waar hij orgel, harmonie en contrapunt studeerde. Hij studeerde verder bij Paul Gilson, die hem leerde orkestreren. De Boeck gaf daarna zelf les in Opwijk, aan het conservatorium van Brussel (orgel en harmonie) en aan het conservatorium van Antwerpen (harmonie). In 1921 werd hij benoemd tot directeur van het conservatorium van Mechelen. Daarnaast vervulde hij organistenfuncties in Merchtem, Elsene en Brussel.

August De Boeckstraat (Merchtem) op Google maps

Biografie van August De Boeck bij het Studiecentrum voor Vlaamse Muziek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s