Armand Preud’hommelaan, Grimbergen

Armand Preud homme

Armand Preud’homme (1904-1986) was organist, dirigent en componist. Hij studeerde bij Arthur Meulemans aan de Limburgse Orgel- en Zangschool en in Mechelen aan de School voor Godsdienstige Muziek in Mechelen (het latere Lemmensinstituut). Van 1930 tot 1943 was hij organist in Geel. Geïnspireerd door Emiel Hullebroeck schakelde Preud’homme zich in bij de Vlaamse liedbeweging en componeerde liederen en zangspelen op teksten van onder anderen Jozef Simons (Kempenland) en Eugeen de Ridder (Op de purp’ren hei). Van 1943 tot 1945 werd Preud’homme directeur van de muziekschool van Mortsel en tussen 1957 en 1968 was hij muziekleraar in Hasselt.

Armand Preud’hommelaan (Grimbergen) op Google maps
Biografie van Armand Preud’homme bij het Studiecentrum voor Vlaamse Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s