Pol Heynsstraat, Herentals

Pol Heynsstraat

Pol Heyns (Herentals, 1906 – Bonheiden, 1960) was een radioreporter, romanschrijver, recensent, journalist en volkskundige. Heyns was een bekend verzamelaar van volksliederen en gaf die liederen in 1941 uit in de publicatie Volksliederen. Hij was in 1935 de eerste veldwerker in de Lage Landen die traditionele liederen en dansen vastlegde op geluidsdrager. Daarnaast verzorgde hij als radiomaker bij het Nationaal Instituut voor de Radio-omroep in de late jaren 30 en vroege jaren 40 programma’s als 20 minuten folklore, Het lied onzer vaderen, Wij doen het ver verleden ontwaken en Sa vrienden luistert naar dit lied, waarin de volksmuziek centraal stond.

Pol Heynsstraat (Herentals) op Google maps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s