Harmoniestraat, Antwerpen

harmoniestraat.jpg

De Harmoniestraat is genoemd naar de Société Royale d’Harmonie d’Anvers en hun concertzaal die zich aan die straat bevindt. De Société werd opgericht in 1814 en verkreeg in 1829 van koning Willem I het predicaat ‘royale’. De muziekvereniging had een harmonieorkest, een symfonieorkest (1851) en koor (1864) en speelde met haar concertprogramma’s een grote rol in het muziekleven in België. Op hun zomer- en winterprogramma’s traden harmonieorkesten, symfonische orkesten, kamerorkesten en koren op. Men nodigde ook internationaal bekende solisten uit (o.a. Henri Vieuxtemps, François Servais, Clara Schumann). De Société had beschikking over een concertzaal (1846, Harmoniestraat) en een winterconcertzaal (1864, Arenbergstraat). De maatschappij bestaat nog steeds onder de naam Sorodha.

De Harmoniestraat (Antwerpen) op Google maps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s